Kontakt

En förutsättning för att du ska kunna kontakta oss via www.fiedlerlundgren.se (Tjänsten) är att du har läst och samtycker till vår Integritetspolicy som tillämpas för Tjänsten. För att säkerställa att vi kan svara på förfrågningar och för att kunna kontakta dig om du begär att vi gör detta behöver vi använda dina personuppgifter. Läs mer om hur vi använder dina personuppgifter i vår Integritetspolicy.

KONTAKTINFORMATION
Fiedler & Lundgren AB Stenåldersgatan 23 Box 9041 200 39 Malmö, Sweden Växel: +46-40-635 99 00
Varumärke
LYFT LUNDGRENS GRANIT MOCCA KNEKT KICKUP UTGÅNGNA PRODUKTER EPOK
Produkt
Mint Ice Cool Strong Lime Lime Strong Liquorice Strong Freeze Winter Chill Berry Frost Tropic Breeze LYFT Blueberry LYFT Melon VÄSTKUSTEN Skåne Vit Skåne Vit Slim Norrland Norrland Slim LUNDGRENS Portion LUNDGRENS Infusion LUNDGRENS Marstrand LUNDGRENS Kebnekaise Original White Strong White Original Portion Strong Portion Original Loose GRANIT Ice blue GRANIT Licorice GRANIT Mint GRANIT X Extra Strong Mint White Extra Strong White Extra Strong Slim White Strong Licorice White GRANIT Strong white Mocca Mint Mocca Lakrits Vit Portion Lös Soft mint Real White Original Real White Soft Mint Slim LYFT Blueberry Blue White LYFT Melon LUNDGRENS Portion LUNDGRENS Infusion LUNDGRENS Marstrand LUNDGRENS Kebnekaise GRANIT Ice blue GRANIT Licorice GRANIT Mint EPOK Blueberry EPOK Melon GRANIT X GRANIT Strong white Arctic Blue Tropic Breeze Ice Blue Intense Zest Green Purple Intense EPOK Blueberry EPOK Melon
FRISVAR

Fiedler & Lundgren AB

20521684

213 00 Malmö

Kuvertet behöver inte frankeras

Skicka

Tack för din input. Det hjälper oss att utveckla morgondagens snus!

Skicka

Tack för din input. Det hjälper oss att utveckla morgondagens snus!

Mandatory fields Feedback: Namn, e-mail, Vad kan vi förbättra. Mandatory fields Reklamation: Namn, e-mail, Vad kan vi hjälpa er med. Filen är för stor. Maximal storlek är 24Mb. Den uppladdade filen är inte i ett giltigt format. Endast JPG, PNG och GIF är tillåtet. Mandatory fields Fråga: Namn, e-mail, Vad är din fråga. Obligatoriskt fält Vänligen fyll i din email adress
+
+
Öland brukar kallas ”violernas ö”, vilket vi har låtit få ta plats i smaksättningen av Lundgrens Öland, som är ett lätt smaksatt snus med smak av viol. Snuset har också jordiga noter, inspirerade av det tunna jordlagret ovanpå Stora Alvarets kalksten, samt lätta toner av gräs och trä.
Lundgrens resa runt Sverige för att hitta inspiration till snusupplevelser går vidare och sommaren 2019 har vi nått Öland. Ett snus inspirerat av Ölands Stora Alvars unika natur. Lundgrens Öland är vår omsorgsfulla tolkning av denna unika del av Sverige.
LYFT’s Limited Edition

LYFT’s Limited Edition Strawberry Bloom är en revolution i smak, attityd och design. Denna sommar lägger vi hur saker ”borde göras” åt sidan och bryter normerna. I dosans design förenas färg och personlighet med den traditionella, stilrena, skandinaviska LYFT-looken. Fusionen fortsätter när söta och krämiga noter möter den syrliga jordgubbssmaken.

Tropic Breeze och Berry Frost

Säg hej till nyheterna Tropic Breeze och Berry Frost! Kombinationen av tropiska frukter i Tropic Breeze tar dig till Sydostasiens varma kuster och ger dig en exotisk, sammetslen upplevelse. Om tropikerna inte är din stil, kanske Berry Frost är för dig – en fusion mellan sommarbär och fräsch mint och mentol. Som en nordisk sommar i en liten påse.

Lundgrens Västkusten

Lundgrens fortsätter sin smakresa runt Sverige och i maj lanserades Lundgrens Västkusten. Vi har tagit intryck av Västkustens natur – havsbris, ljung, nyponblommor och svenskt sommarväder. Resultatet är ett milt och blommigt snus med nypontouch och jordiga toner som skiljer sig från det förväntade, fast ändå med en tydlig klassisk snuskaraktär.

Sveriges snusare uppskattar våra tolkningar av de svenska landskapen och nu har vi nått Västkusten.

WINTER EDITION 2018 LUNDGRENS KEBNEKAISE

Vi letar ständigt efter den perfekta snusupplevelsen. Vi utforskar smaker och dofter över hela vårt avlånga land och låter dem inspirera oss till att göra Lundgrens oefterhärmliga snus. Till denna vinter-utgåva har vi tagit intryck  av Kebnekaise – Sveriges högsta berg. De bärnstensfärgade hjortronen som växer runt Kebnekaise har gett inspiration till snusets smak och ger en ton av saftig sötma.

Vi tillverkade 2097 dosor med Lundgrens Kebnekaise. Siffran motsvarar den officiella höjden på berget och varje dosa representerar också den högsta formen av svenskt snushantverk.

Säg hej till LYFT

Vecka 42 lanserade vi LYFT i butiker runt om i Sverige. LYFT är en helvit nikotinportion helt utan tobak och ett tillskott till Fiedler & Lundgrens portfölj. Båda produkterna består av fibrer från skandinavisk tall och eucalyptus. Skillnaden är att EPOK innehåller vit tobak och nikotin, medans LYFT endast innehåller nikotin. Den vita tobaken smakar ingenting och därför är upplevelsen, smaken och styrkan helt densamma med EPOK och LYFT. LYFT finns nu tillgänglig i Pressbyrån, 7-Eleven och på Snusbolaget. EPOK kan fortfarande köpas i övriga butiker i Sverige.

EPOK FREEZE

Med den nya EPOK FREEZE introducerar vi en X-Strong nikotinportion kombinerat med en intensiv pepparmintsarom och en tydlig mintsmak. Den höga nikotinnivån ger dig en snabb och intensiv upplevelse. EPOK FREEZE innehåller allt du redan känner igen från EPOK. Det är en helvit slim portion, som ger full diskretion. EPOK Freeze finns tillgänglig i Norge och utvalda butiker i Sverige.

EPOK BYTER DESIGN

Vi skapade EPOKs nya design för att göra den modernare och relevant. Insidan är dock densamma: en intensiv nikotinupplevelse kombinerad med fräsch smak och smala, följsamma prillor med låg rinnighet.

En modern dosa för en modern snusupplevelse.

SUMMER EDITION 2018 LUNDGRENS MARSTRAND

Våra produkter hyllar den svenska floran, med smaker och aromer som väckt associationer till omtyckta platser i Sverige. Lundgrens tar dig med på smakresor och vårt utforskande av den svenska floran har bara börjat.

Vår tolkning av Marstrand är inspirerad av varma, saltstänkta klippor, doft av tjärade ekor och vildväxande nypon- och ljungbuskar som du kan hitta på vägen till havet.

NYA LUNDGRENS. INSPIRERAD AV NORRLAND.

Vår hyllning till Sveriges nordliga regioner, Lundgrens Norrland. En vit portion med smakinslag av granskott och fjällblommor, inspirerat av djupa barrskogar och otämjd natur i regionen.

Ny Granit design

Ambitionen med Granit är att ständigt ge
våra konsumenter mer. I år har vi exempelvis
introducerat FLEXLID™ - locket som rymmer
fler använda prillor.

 

Men vår resa slutar inte med det. Nu får våra
dosor ny design som är modernare, mer
tilltalande och relevant.
LUNDGRENS INFUSION

Infusionsprocessen har vi patent på efter ett intensivt utvecklingsarbete. Ren ånga passerar en bädd av finfördelad äkta lavendel, citrongräs, eukalyptus och ingefära. 100% av aromerna överförs till tobaken. Resultatet: djupare, fylligare mer komplex smak från första mötet till den sista avklingande eftersmaken.

 

Lundgrens Infusion såldes via Snusbolaget under sommaren 2017.


Framgången Skåne

Snusinnovationerna som lämnar Fiedler & Lundgren är, var och en, ett resultat av omsorgsfulla studier av konsumenttrender som kombinerats med erfarenheterna från vårt månghundraåriga snushantverk.

 

Lundgrens Skåne Vit är världens enda snus med inblandning av tobak som odlats, skördats, torkats och skurits på fält i Fjälkinge med ekologiska metoder – lokalt odlat är en tydlig konsumenttrend. Allt fler snusare söker alternativ i slimformat, mer diskret och tunnare. Naturligtvis lägger vi ihop dessa trender och presenterar stolt – Lundgrens Skåne vit Slim.

UNIK VIT TOBAK

Epok är världens första snus som tillverkas på vit tobak. Snuset framställs i en miljövänlig och patenterad process där brun tobak varsamt renas och förädlas. Vinsterna är många; processen minimerar oönskade tungmetaller och nitorsaminer och snuset är helt vitt före, under och efter användning. Samtidigt är känslan under läppen, nikotinstyrkan och smakupplevelsen precis desamma som med traditionellt snus. Läs mer här.

Nu med FlexLock™

Granit skapades en gång i tiden för att utmana normerna i snusvärlden. Vi kände att alla snusare har rätt att uppleva utomordentlig kvalitet utan att det ska kosta dem skjortan. För oss innebär det att vara kompromisslöshet, att alltid ge så stort värde som möjligt till alla snusare, till bästa pris. Det gäller allt från snusets kvalitet, produktionssätt, till dosans design. Nu senast har vi introducerat det praktiska och unika Flexlock, världens första expanderande doslock, på alla Granitdosor (inte Granit Lös av förklarliga skäl). Utan att ta en extra krona för besväret.

Vår skånska eko-tobak

Tobaken som vi hämtar till Lundgrens Skåne Vit kommer från fälten utanför Fjälkinge och är naturligtvis odlad på ekologiskt omställd mark. Vårt samarbete med Sveriges enda kommersiella och ekologiska tobaksodling är ett perfekt uttryck för Lundgrens tro på att snusupplevelsen alltid går att förbättra. För även om andra snustillverkare kan tala om inblandning av ekologisk tobak, så har vår ekologiska tobak bara rest ett par kilometrar från Fjälkinge till vår fabrik i Malmö. En skillnad som vi tror sätter sig på smaken. Vad tycker du?

Download PDF
Äntligen vit tobak

Att bryta snusnormerna är någonting vi tar på stort allvar. Med förvärvet av Epok bevisar vi det ställningstagandet ett så tydligt det går!

 

Produktionsmetoden som renar tobak och ger kritvita portioner, öppnar upp en ny värld av kreativitet för oss. Redan idag har Epok en rejäl grupp lojala fans som uppskattar snusets egenskaper; färgar inte tänderna, de fylliga och tydliga smakerna. På våra ritbord drar vi idag upp riktlinjerna för fler snusrevolutioner som kommer till marknaden inom kort.

 

Ladda ner pressrelease

Download PDF
Smaksatt med ånga

Att förbättra smakupplevelsen är en ständig utmaning för snusindustrin. Med Lundgrens Infusion bryter vi ny mark och introducerar en smaksättningsteknik som är världsunik inom vår kategori. Genom att låta ren ånga passera en bädd av finfördelad lavendel, enbär, eukalyptus och ingefära fångas 100 % av aromerna, som sedan överförts till tobaken där smakerna binds på molekylär nivå. Resultatet är en rikare, fylligare och mer komplex smak på snuset. Lundgrens Infusion tillverkades i 3000 exemplar och sålde slut inom några veckor. Detta smakexperiment har gett oss mängder av insikter som vi nu är i färd med att sjösätta.

Denna webbplats ägs och drivs av Fiedler & Lundgren AB. Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Vill du veta mer om hur vi använder cookies och hur du kan hantera dem, klicka här.Jag godkänner